dimarts, 5 de febrer del 2019

Si em voleu acompanyar a la Fira de les 2 i 4 rodes...

El món de la restauració i del col·leccionisme de vehicles clàssics té molts aficionats. Gent que sent veritable passió en la restauració i reparació de motos i cotxes antics que han estat en desús durant una bona colla d'anys i que, sovint, s'han abandonat en condicions lamentables. 

Aquesta feina és entretinguda, laboriosa i demana moltes hores de dedicació que es veuen recompensades en tenir finalment tot un clàssic que fa tant de goig com quan era nou. A partir d'ara és el moment de lluir-lo en alguna de les múltiples trobades que es fan durant l'any arreu del país.

A Fontcoberta, a la comarca del Pla de l'Estany, des de fa 25 anys el primer dissabte de febrer es ve celebrant la "Fira de les 2 i 4 rodes". Fira que ha esdevingut cita obligada per a molts amants del motor que venen de tot el Principat, del sud de França, del País Valencià i de forma més esporàdica de la resta de la península, fins i tot de Canàries.

Des de primera hora del matí  es van muntant les parades on es poden trobar vehicles en més o menys mal estat de conservació, una temptació per al veritable aficionat que ja se l'imagina com quedarà una vegada deixat gairebé com a nou.














S'hi troben tota mena de recanvis, tant peces  mecàniques








com de carrosseria,







de guarniments,  accessoris, objectes i revistes relacionats amb el món del motor.




També hi trobem motos i cotxes restaurats que són l'orgull dels seus propietaris.  Alguns estan a la venda, d'altres simplement s'hi exhibeixen.











A la Fira es compra, es ven i s'intercanvia, es parla de motos, de cotxes, de bicicletes i d'antics tractors.












* * * * * * * * * *
Vull expressar el meu agraïment a en Rafel Planas, veí de Fontcoberta, que dedica moltes hores a restaurar motos i cotxes antics. Fa 25 anys en Rafel va ser l'impulsor de la Fira i ara, amb les seves explicacions, ha ajudat decididament a la elaboració d'aquesta proposta.

12 comentaris:

  1. ·.
    La idea no es solo curiosa, es magnífica. Tu soberbio reportaje podría considerarse un gran homenaje a todos los participantes.
    Vivimos en la época del malgastar, mal utilizar, del desechar... cuando debiéramos reorientarnos hacia la recuperación y el reciclaje. Esa muestra se merece un premio.
    Por supuesto, tus fotos de 'trastos' y retratos muy humanos, son soberbias.
    Un abrazo Manel

    LMA · & · CR

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo, que soy una autentica nulidad como manitas, siento la mayor admiración para estos aficionados que consiguen recuperar, hacer funcionar de nuevo y lucir esas reliquias. Consiguieron trasmitirme su pasión.
      Gracias, Alfonso.
      Un abrazo.

      Elimina
  2. Magnífic reportatge sobre aquesta més que interessant fira, de la qual tot sigui dit, no n'havia sentit a parlar. Segurament perquè no sóc un aficionat al motor, com la majoria dels que hi van. Una fira que dura 25 anys, es que realment té un éxit considerable, del contrari no hauria subsistit tant de temps.
    Una abraçada Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'entusiasme i la dedicació dels seus impulsors és el què, any rera any, la fa possible.
      Una abraçada, Josep.

      Elimina
  3. Les motos antigues de les primeres fotografies m'han fet pensar en una moto Guzzi vermella que tenia el meu pare, a finals dels 50's del segle passat. Jo només tenia 3 ò 4 anys quan se la va vendre però la recordo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Joan, el meu company de fotografia,el que surt en alguna imatge amb bastó, també n'havia tingut una. Li va agradar de veure'n una altra.
      Salut!

      Elimina
  4. Muy interesante. Me ha gustado el reportaje y me ha hecho ver la edad que tengo pues resulta que algunas de las maquinas que ahí se ven más destrozadas las recuerdo de cuando salieron al mercado.
    Un abrazo,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esos nos acostumbra a pasar al visitar mercadillos de antigüedades y similares, los recuerdos fluyen inmediatamente.
      Gracias, Miquel
      Un abrazo.

      Elimina
  5. A mi también me ha gustado el reportaje, hay algunas cosas preciosas, sobre todo alguna moto y algún coche. Feliz fin de semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Las manos y el buen hacer de los entusiastas hacen posible que nos gusten las motos y los coches restaurados.
      Un abrazo.

      Elimina
  6. M'agradat molt el reportatge,per casa també ja motos i cotxes per restaura,preo els compren preo restaurar ja costa mes,molta aficio el principi preo acabarlos ja costa mes,aquet jovent.Un bon reportatge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cal tenir manetes i molta afició per restaurar segons quines andròmines, jo no sabria ni per on començar.
      Moltes gràcies, M.Àngels.

      Elimina