dimecres, 19 d’abril de 2017

Si em voleu acompanyar a donar un cop d'ull a la Fira...

Des de l'any 1981 la Secció de Filatèlia i Numismàtica del Centre Excursionista de Banyoles ve organitzant dues vegades a l'any, el dilluns de Pasqua i el dia 16 d'agost la FIRA DEL COP D'ULL.

Als seus inicis era una trobada de particulars per a l'intercanvi i la compravenda de peces de filatèlia, numismàtica i col·leccionisme en general, també la gent hi portava objectes usats que ja no els feien servei. De seguida va agafar volada amb la presència de professionals del col·leccionisme, brocanters i del mercat de segona mà.

En aquella època va ser una fira pionera a les comarques de Girona i encara avui en dia és un referent per a professionals de Catalunya i Andorra.

A mesura que la Fira del Cop d'Ull  ha anat creixent la seva ubicació ha passat de la plaça Major al passeig Dalmau, passant per altres places de la ciutat.

És un punt de trobada entre venedors


 i visitants de totes les edats.

Tothom, en un cop d'ull, hi pot trobar alguna cosa del seu interès o que li dugui bons records. Des dels més petitsa gent jove,d'adultsals més grans de casa.
N'hi ha que sembla que han trobat allò que els fa el pes.Anem veient parades de filatèlia


i de numismàtica,


de col·leccionisme


i de curiositats d'aquí i de fora,

de músicai de llibres


de roba


i de tecnologia avui obsoleta,


d'estris de casa,


de peces de cristall i porcellana

i de brocanteria.


*     *     *     *     *     * 
Les fotografies que il·lustren aquesta proposta corresponen als anys 2010, 2016 i 2017.

6 comentaris:

 1. Ostres Manel, quina fira més interessant... i a l'aire lliure!
  M'encanten aquest tipus de trobades, sempre trobes coses curioses i pel que sembla interessa a gent de tot tipus i edat.
  Com sempre, el reportatge fotogràfic es boníssim però a mi m'agrada molt especialment, la segona foto, la de la nena mirant els animalets de goma.
  Una abraçada

  ResponElimina
  Respostes
  1. En alguns aspectes podria ser una germana petita de la plaça Reial, dels Encants Vells i del mercat de Sant Antoni a Barcelona, però aquí hi ha un element que la fa diferent. En aquesta fira molta gent es coneix entre sí tant entre visitants com entre visitants i venedors, és un punt de trobada, de conversa, fet que a la gran ciutat difícilment es dóna.
   La segona fotografia té un encant singular. N'hi vaig fer un altra, aquesta segona en color, des de l'altre costat, però ella havia canviat la posi i no té la tendresa d'aquesta.
   Moltes gràcies, Josep.
   Una abraçada.

   Elimina
 2. M'ha agradat molt. Molt bona feina.
  Cal gent com tu en el món del col.leccionisme.
  Seguiré el teu blog.
  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, Joaquim,
   Estic content de saber que agrada a gent com tu que ets uns dels protagonistes de la fira.
   Una abraçada.

   Elimina
 3. ·.
  Una feria que no tiene desperdicio. Desde luego, muy interesante, todo este tipo de ferias donde puedes encontrar de todo, hasta encontrarte con tus recuerdos.
  Las fotos son estupendas, todas, pero esos revelados en blanco y negros son especialmente buenos.
  Un abrazo Manel.

  LMA · & · CR

  ResponElimina
  Respostes
  1. No soy coleccionista de piezas, solamente -y no es poco- de recuerdos. Este es la principal atracción para mi de estas ferias, si, además, consigo alguna fotografia, mejor que mejor.
   Un abrazo

   Elimina