divendres, 2 de desembre del 2016

Si em voleu acompanyar pel volts de l'estany a la tardor...

L'estany de Banyoles i el seu entorn conformen un espai natural que convida tothom, des de famílies a esportistes,  a passejar, a còrrer, a peu, en bicicleta o en barca.

Durant tot l'any és també un atractiu per a pintors i fotògrafs. A cada estació presenta una imatge diferent i sempre atractiva però és, sens dubte, a la tardor quan mostra una imatge més ràpidament canviant i amb la major diversitat cromàtica. Veiem doncs unes pinzellades del què podem trobar.

A dalt del puig de la Fontpudosa hi ha un dels millors miradors des d'on poder contemplar la ciutat i l'estany de Banyoles, no és estrany que dugui el nom de qui fou el més reconegut pintor paisatgista de la ciutat, en Joan de Palau i Buxó. A la tardor el contrast de colors és evident.


Tot i no ser una zona de boires habituals és a la tardor quan més fàcilment podem trobar boires matinals que donen un atractiu afegit.




De finals de setembre a primers d'octubre observem com les fulles dels plataners que envolten l'estany comencen a canviar de color i de mica en mica passen del verd de l'estiu a tonalitats cada vegada més torrades.










En un procés que pot ser més o menys ràpid, en funció de la freqüència i intensitat de la tramuntana, les fulles van caient i formant una catifa de colors, tant a l'aigua com a terra.







No només els arbres mostren el canvi d'estació sinó també ho observem en els joncs, els canyissars i altres plantes aquàtiques.



Pels entorns de l'estany trobem més mostres de la tardor.

















Com més avança la temporada, els arbres de fulla caduca van quedant més despullats de fulles, mostrant-nos les siluetes del brancam, la imatge que es mantindrà fins a la propera primavera.



8 comentaris:

  1. M'encanten aquestes postals (en el millor sentit de la paraula) que ens mostres.
    Si les imatges a plena llum son fantàstiques, les que has realitzat amb boira son genials. Les fulles caigudes i els arbres son un motiu tardorenc extraordinari, sempre i quan se sàpiguen captar de la manera en que tu ho has fet.
    Una forta abraçada Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic content de saber que t'ha agradat aquesta passejada de tardor.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Aquest estany tan bonic, amb els racons que has sabut captar tan bé, m'enamora.
    Hi farem via aviat!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si us ve de gust que ens veiem només ho heu de dir.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. fantástico lugar , tiene una belleza especial . hermosas fotos Manel . un abrazo grande

    ResponElimina
  4. Muchas gracias, Alejandra, por tus palabras, por tu compañia.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  5. De bien belles photos avec une lumière remarquable. Bonnes fêtes de fin d'année Manel.

    ResponElimina