divendres, 3 de juny del 2016

Si em voleu acompanyar de Santa Cristina a Lloret de Mar...

En un recorregut de no gaire més de quatre quilòmetres passarem per varies cales i platges, per pinedes, des de diversos miradors gaudirem de la bellesa paisatgística, visitarem els jardins de Santa Clotilde, ens enfilarem fins al castell de Sant Joan i arribarem a l'inici de la gran platja de Lloret amb el monument a la dona de l'època marinera.

Comencem a l'ermita de Santa Cristina, un edifici d'estil neoclàssic del segle XVIII quan navegants, comerciants i pescadors, molt devots de Santa Cristina de Bolsena, veieren que el primitiu temple del segle XIV els quedava petit.




A la part posterior arribem a un gran mirador sobre el mar i les platges de Tremual a mà dreta




i de Santa Cristina a l'esquerra.


Al costat de la plaça, davant de l'ermita, es conserva un llagut tradicional com els què encara ara, cada 24 de juliol festa de la patrona, participen en la processó marinera i en una regata.



Baixem a la platja de Tremual.



que es comunica amb la més gran de Santa Cristina.



Sortim de l'entorn de Santa Cristina i, pel carrer que dóna accés a l'hotel Santa Marta, anem vorejant l'espessa pineda que queda per damunt dels penya-segats que resguarden les boniques cales de Sa Boadella.

Baixem a la platja, un espai on es practica el nudisme encara que no de forma exclusiva.



Sortim de Sa Boadella i ens arribem a l'entrada dels jardins de Santa Clotilde que estan situats en un paratge de gran bellesa dalt d'un penya-segat. Per encàrrec del marquès de Roviralta foren dissenyats per l'arquitecte i urbanista Nicolau Rubió, seguint el model renaixentista italià.

En la visita passem per camins amb suaus rampes que s'entrecreuen, per escales i places. Anem trobant, ara aquí ara allà, un seguit d'estàtues i busts en marbre d'estil neoclàssic.













L'escala principal del jardí, la de les Sirenes, està adornada amb un grup d'escultures en bronze obra de Maria Llimona, filla del conegut escultor Josep Llimona.





Des de la plaça del marquès de Roviralta tenim una nova visió de la platja de Sa Boadella.



Per una escala pugem a la plaça de la Mediterrània, un excel·lent mirador sobre el mar.




Sortint dels jardins seguim a mà dreta a buscar un camí que, entre la pineda, ens porta fins a la punta d'en Sureda, a l'extrem sud de la gran platja de Fenals.




Baixem a la platja i la seguim pel passeig fins a l'altre extrem, la punta de Fenals, on el camí queda interromput.








Anem seguint les indicacions que ens faran pujar fins al castell de Sant Joan, situat dalt del turó que separa les platges de Fenals de la de Lloret. L'originària torre de guaita de planta circular era del segle X.




Baixem a la cala Banys, un racó encantador entre pins i palmeres.




Seguim el camí empedrat que ens ha de dur fins al centre de Lloret passant per la punta d'en Rosaris. 

Al mig d'una placeta, dalt de les roques, hi ha l'obra coneguda com a Venus de Lloret o com a Dona Marinera, una escultura de bronze obra de l'artista Ernest Maragall, fill del poeta.

L'escultura representa a una dona que està mirant el mar i amb la mà alçada saluda o acomiada algú. Un homenatge a les dones dels mariners que sovint eren les encarregades de tirar endavant la família mentre l'home anava a cercar fortuna, a fer les amèriques.





8 comentaris:

  1. Els rellotges de sol sempre m'ha atret de manera especial. M'agrada molt la foto en B/N del llagut tradicional. Aquestes platges petites i desertes son una meravella, to i que de cara a l'estiu, suposo ja no estaran tan buides de gent. El passeig amb les estàtues i l'estany de nenúfars es fantàstic i refrescant, cosa que s'agraeix.
    Magnífica passejada i malgrat les pujadetes, una delícia.
    Una abraçada Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Feia molt que no anava a Lloret, procuro fugir de les aglomeracions i m'han quedat coses al tinter, hi tornaré però fora de temporada.
      Gràcies Josep.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Mercie beaucoup, Sylvia, pour m'accompagner en la balade.
      Amitiés.

      Elimina
  3. J'étais passé à Lloret il y a 50 ans. La ville a bien changé depuis! Bravo pour cette belle présentation, Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Il vais aussi faire une cinquantaine d'ans que j'ai visité Lloret par première fois avec mes parents. Oui, la ville a beaucoup changé.

      Elimina